"Cele mai multe fonduri de investitii se adreseaza investitorilor conservatori care vor sa aiba in portofoliu obligatiuni. Cei 22 de administratori alearga, in continuare, dupa cele 15-20 de obligatiuni din piata", a spus, potrivit NewsIn, presedintele-director general al Pioneer Asset Management, Florin Dolea.

Si Napoleon Pop, membru in consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), remarca nivelul redus de dezvoltare a pietei de obligatiuni si titluri de stat. "Subtirimea pietei este o vulnerabilitate, in conditiile in care BNR va trece de la statutul de debitor net la cel de creditor net, a precizat Pop.

In acelasi timp, administratorii fondurilor de investitii, consemneaza dezvoltarea insuficienta a instrumentelor derivate care sa le permita gestionarea cat mai buna a riscurilor.

Citeste si:

In prezent, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sunt tranzactionate 19 obligatiuni municipale si sase obligatiuni corporative, dintre care doua la categoria Internationale, doua la categoria a II-a si alte doua la categoria a III-a.

Valoarea tranzactiilor cu obligatiuni municipale si corporatiste la BVB s-a ridicat la 794,35 milioane lei in 2007, lichiditatea medie a unei tranzactii fiind de 2,96 milioane lei. De la inceputul anului pana in prezent, valoarea tranzactiilor cu obligatiuni s-a cifrat la 18,9 milioane lei, lichiditatea medie fiind de 402.156 lei.