Sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti s-a incheiat intr-o nota pozitiva, amplificata de faptul ca indicii au inchis peste nivelele de rezistenta, pe fondul unei lichiditati in crestere. Aceste date vin dupa o perioada de acumulare de cateva saptamani, in care s-au observat presiuni in jurul acestor niveluri.
“BET-FI a reusit ieri sa sparga nivelul psihologic de la 55000 de puncte si sa inchida peste astfel incat este de asteptat sa vedem in zilele urmatoare o transformare a acestui nivel in suport si intrarea intr-o noua zona de consolidare. BET castiga in sedinta de azi 2,15% si inchide peste nivelul de rezistenta de la 7500 de puncte, evolutia pozitiva a BRD,TLV si SNP ajutand azi indicele, multi investitori intrand la cumparare dupa ce au considerat ca pentru perioada urmatoare raportul risk/reward este favorabil”, a declarat pentru Wall-Street, Radu Taranu, trader la Intercapital Invest.

Indicele Societatilor de Investitii Financiare a crescut cu aproape 3 procente, pana la 56.030,14 puncte, fiind printre cele mai mari din ultima luna, aceasta evolutie fiind determinate si de aprecierile indicilor americani de miercuri, ne-a mai spus Taranu. Lichiditatea pietei reglementate a BVB a crescut ieri pana la 15, 1 milioane de euro.

Titlurile Amonil au atras prima lichiditate din piata, de 7,01 milioane lei, si s-au scumpit cu 15% - limita maxima de variatie admisa de BVB - pana la cotatia de 0,0851 lei, in timp ce actiunile Azomures au inregistrat schimburi de 2,96 milioane lei, iar pretul lor a crescut cu 14,81%, la 0,62 lei. “Aceste doua companii, vedetele BVB din ultima perioada, realizeaza inca o sedinta de apreciere maxima, dupa ce ieri au avut corectii normale, presiunea la cumparare fiind crescuta pe toata durata sedintei, rezultatele financiare din primul trimestru avand un rol determinant in aceasta evolutie”, a conchis traderul de la Intercapital Invest.

Pe sectorul bancar, actiunile BRD au atras a doua lichiditate a sedintei de ieri, de 6,29 milioane lei, si s-au apreciat cu 1,31%, la 23,20 lei, in vreme titlurile Erste Bank, listate la categoria Internationala a BVB, au pierdut 0,57%, ajungand la 175 lei, in urma unor schimburi de 2,63 milioane lei. Cotatia titlurilor Bancii Transilvania a urcat cu 1,10%, la 0,4580 lei, pe un rulaj de 2,44 milioane lei. Pe sectorul petrolier, actiunile Petrom s-au apreciat cu 0,93%, la 0,54 lei, in urma unor schimburi de 5,26 milioane lei.

Schimburile cu drepturile de alocare pentru actiuni Teraplast (TRPR01) au insumat 21.705 lei, dupa ce au fost transferate 23.854 titluri in sase tranzactii, ultimul pret fiind de 0,92 lei/drept de alocare, cu 4,55% mai mare decat in sedinta precedenta.

Pe sectorul instrumentelor financiare cu venit fix, obligatiunile Bancii Mondiale (IBRD09) au generat o lichiditate de 215.309 lei (58.641 euro), in urma unei tranzactii cu 223 de titluri, care au fost transferate la pretul de 95,43 lei, in scadere cu 0,26%.

Pe piata instrumentelor derivate (futures) de la BVB au fost incheiate 180 de contracte, cu o valoarea de 168.301 lei. Derivatele pe activul suport al titlurilor SIF Oltenia (SIF508JUN1), cu scadenta in iunie, s-au apreciat cu 0,07 lei, la cotatia de 3,04 lei/actiune, dupa ce au fost incheiate 61 de contracte, iar derivatele pe actiuni SIF Moldova (SIF208JUN1) au fost cotate pe scadenta iunie la 2,34 lei/actiune, mai scumpe cu 0,06 lei fata de sedinta precedenta. Derivatele pe actiuni Petrom (SNP08JUN1) au fost cotate la 0,55 lei, pe scadenta iunie, in crestere cu 0,01 lei fata de sedinta anterioara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri