Producatorul de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau (ROCE) va investi circa 10 milioane lei in trei firme din industria de reciclare, pe care intentioneaza sa le aduca la cota bursei, a declarat Ileana Banucu, directorul general al Romcarbon.
In prezent, Romcarbon detine 20,16% din actiunile GreenFiber, 24,5% din GreenTech si un pachet de control de 72% din GreenWeee.

Romcarbon este prima companie din industria verde care a trecut la cota bursei dupa ce s-a transferat vineri de pe piata Rasdaq.

In acest an, Romcarbon are un program de investitii de 53,68 milioane lei, dintre care 10 milioane vor fi destinati majorarii participatiei la cele trei companii, iar restul vor fi directionati pentru automatizarea si modernizarea liniilor de productie actuale.

"Din 2007 suntem in plin proces investitional, motiv pentru care ne-a crescut si limita creditelor, iar deprecierea valutei de la sfarsitul anului trecut a adancit mai mult pierderile", a explicat Ileana Banucu.

Nivelul actual de creditare al companiei se ridica la 17,4 milioane euro.

Romcarbon estimeaza pentru anul curent o stagnare a cifrei de afaceri la 90,6 milioane lei, dar anticipeaza o revenire pe profit a companiei, cu un castig net de 9 milioane lei.

Compania anticipeaza ca profitul net consolidat ar putea atinge 11 milioane lei.

Romcarbon Buzau a avut anul trecut o pierdere de 432.000 lei, dupa ce in 2006 afisase un profit net de 4,79 milioane lei, in timp ce afacerile companiei s-au dublat anul trecut la 90,59 milioane lei.

La inceputul primei zile de tranzactionare pe piata reglementata a BVB, titlurile Romcarbon s-au apreciat cu 2,94% fata de cotatia de referinta, pana la 1,05 lei/actiune, iar capitalizarea companiei se ridica la 190,19 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri