BT Securities, membru al grupului Banca Transilvania, a fost autorizat de Bursa de Valori din Viena sa intermedieze in mod direct tranzactiile investitorilor romani la bursa vieneza, potrivit comunicatului transmis de casa de brokeraj.

"Autorizarea BT Securities confirma noul trend al cresterii interesului investitorilor din estul Europei fata de companiile listate la Bursa din Viena", se arata in comunicat.

De la inceputul acestui an, Wiener Börse a autorizat doi noi intermediari internationali, dintre care BT Securities este primul din Romania si al doilea din estul Europei. In prezent, la Wiener Börse sunt autorizati 83 de intermediari. Dintre acestia, 44 sunt internationali, iar la sfarsitul lunii aprilie 2008, detineau o pondere de 67,7% din totalul volumului de tranzactionare pe actiuni listate la Wiener Börse.

Pe segmentul de piata ATX prime cea mai mare pondere (27,8%) o au investitorii americani, urmati de cei din Anglia (22,9%), Germania (10,1%) si Franta cu 6,2%. Dintre noii membri UE din estul Europei cea mai mare pondere o detine Polonia, cu 2,1%, situandu-se astfel pe locul 9 in clasamentul general.

BT Securities a fost infiintata in anul 1999 in Cluj-Napoca, in urma fuziunii a trei firme de brokeraj. BT Securities se plaseaza in prezent printre primele cinci societati de servicii de investitii financiare din Romania, oferind servicii atat pentru investitori institutionali cat si pentru clientii de retail.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si