Casa de brokeraj Estinvest a ocupat prima pozitie in topul caselor de brokeraj active in luna mai pe piata intrumentelor financiare derivate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa valoarea tranzactiilor, urmata de GM Invest si Muntenia Capital Invest, potrivit clasamentului publicat de BVB.

Estinvest a intermediat luna trecuta tranzactii cu contracte futures, la BVB, in valoare totala de 2,98 milioane lei (33,4% din valoarea totala a contractelor incheiate).

Pe locul al doilea in topul intermediarilor pe piata futures a BVB s-a aflat GM Invest, care a intermediat 22,23% din totalul contractelor incheiate, in valoare de 2,28 milioane lei, urmata de Muntenia Global Invest, cu tranzactii de 2,27 milioane lei.

Pe locurile patru si cinci s-au clasat Romcapital si SSIF Orizont Vest, insa rulajele realizate de acestea au fost relativ scazute, sub 500.000 lei.

BVB a lansat, in aprilie, sistemul pentru tranzactionarea contractelor futures, prin care a intrat in competitie directa pe acest segment cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), pe care investitorii joaca in prezent pe mai multe tipuri de contracte, de la derivate pe suportul actiunilor cotate la BVB pana la cele valutare sau pe aur.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Petrecere ca inainte de criza pe bursa romaneasca
Setari Cookie-uri