Sedinta de ieri a bursei de la Bucuresti a fost caracterizata de o evolutie mixta, cu deprecieri moderate pentru BET si BET-Fi, aprecieri nesemnficative ale indicelui BET-C si o lichiditate comprimata cu o treime fata de sedinta de miercuri(6,6 milioane de euro).
Societatile de Investitii Financiare au pierdut ieri cu 0,70%, continuand evolutia pe trend usor descendent din ultimele zile, evolutie determinata de corectiile suferite de principalii indici mondiali, astfel valoarea de inchidere pentru BET-FI este de 54.649,42 puncte.

“Indicele financiar a inchis usor sub puternicul nivel de la 55.000 de puncte, acesta cedand astazi dupa o presiune mare la vanzare manifestata pe toata durata sedintei. Daca acest nivel nu va rezista in sedintele imediat urmatoare, este posibil sa asistam la corectii mai ample catre zona de 50.000 de puncte, dar acest lucru este posibil numai daca principalii indici mondiali vor avea corectii semnificative in aceasta perioada, in cazul in care mai apar stiri negative legate de criza subprime”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Taranu, trader la Intercapital Invest.

Indicele BET a scazut cu 0,13% pana la 7.621,05 puncte iar BET-C a castigat 0,05%, pana la 5.367,77 puncte. “Principalele componente din BET nu au fost ocolite de corectii in sedinta de ieri, venite dupa aprecieri destul de bune facute in ultimele doua saptamani, acestea ajungand intr-o zona de overbought”, a explicat traderul.

Titlurile Transelectrica (TEL) au generat prima lichiditate, de 3,59 milioane lei, si s-au depreciat cu 1,82%, la 27 lei, in vreme ce actiunile BRD au avut un rulaj de 2,22 milioane lei si au pierdut 0,44%, la 22,70 lei.

Tot pe sectorul bancar, actiunile Bancii Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 0,42%, la 0,47 lei, pe un rulaj de 1,47 milioane lei, in timp ce cotatia titlurilor Erste Bank a stagnat la 170,50 lei, pe fondul unei lichiditati de 624.700 lei.

Pe sectorul societatilor financiare, actiunile SIF Oltenia s-au ieftinit cu 0,67%, la 2,95 lei, in urma unor schimburi de 2,12 milioane lei, in timp ce pretul titlurilor SIF Moldova a stagnat la 2,26 lei, pe fondul unei lichiditati de 1,7 milioane lei. Schimburile cu actiuni Banat-Crisana au insumat 781.200 lei iar cotatia lor a coborat cu 1,57%, la 2,50 lei, in vreme ce pretul titlurilor SIF4 a coborat cu 0,58%, la 1,72 lei, pe fondul unor schimburi de 673.700 lei. Cotatia actiunilor SIF Transilvania a coborat cu 0,6%, la 1,67 lei, in urma unor schimburi in valoare de 568.700 lei.

Actiunile Azomures (AZO) s-au apreciat cu 5,45%, la 0,58 lei, pe un rulaj de 1,18 milioane lei, in vreme ce pretul titlurilor Amonil (AMO) a urcat cu 0,25%, la 0,0805 lei, in urma unor schimburi de aproape 644.000 lei.

Este posibil sa mai fie corectii usoare in zilele urmatoare, spun specialistii, dar posibilitatea de a avea evolutii catre zona minimelor din acest an este mica. “Aceasta poate aparea doar daca o sa avem corectii drastice pe marile piete de capital. Totusi trebuie avut in vedere ca economia Romaniei merge foarte bine, conform datelor raportate de INS privind cresterea economica de 8,2% in primul trimestru, mult peste asteptarile multor finantisti”, a incheiat Taranu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri