SIF Muntenia (SIF4) a cumparat recent inca un pachet de actiuni ale Fondului Proprietatea, pentru suma de 2,4 milioane lei, a anuntat societatea de investitii financiare, intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Cele 4 milioane de actiuni ale Fondului au fost cumparate la pretul de 0,60 lei, iar tranzactia a fost decontata in 4 iunie.

Societatea de investitii a mai cumparat in urma cu o luna inca 3,5 milioane de titluri ale Fondului Proprietatea, la acelasi pret, tranzactie care se ridicase la 2,1 milioane lei.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (3,9 miliarde euro), impartit in 14,2 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 1 leu.
In prezent, Fondul Proprietatea are detineri la 88 de companii romanesti, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

La inceputul lunii iunie, Fondul Proprietatea avea 1.643 actionari persoane fizice, care detineau 17,07% din capitalul social.

Din 28 ianuarie, actionarii Fondului Proprietatea au putut sa isi vanda participatiile in mod direct, fara a mai trebui sa astepte listarea la bursa, in baza unei hotarari de guvern care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea.

Pana la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), fostii proprietari pot opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 lei din sumele cuvenite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri