Activele fondurilor inchise de investitii (private equity) au sporit in mai cu 24,1%, la 211 milioane lei, dupa ce Fondul Oamenilor de Afaceri (FOA) a fost inclus in statisticile industriei de profil, potrivit comunicatului transmis de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).
La sfarsitul lunii aprilie, activele fondurilor inchise de investitii se ridicau la 170,4 milioane lei.

In luna mai, indicele general al Bursei, BET, s-a apreciat cu 11,18%, indicele compozit al pietei, BET-C, a castigat 9,16%, in timp ce actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) s-au scumpit in medie cu 6,69%.

Fondul inchis de investitii STK Emergent, care a derulat in perioada 19 februarie-10 martie o oferta publica primara de vanzare de unitati de fond in vederea tranzactionarii la Bursa, avea la sfarsitul lui mai active de 114,6 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 63,04%.

Fondul STK Emergent avea la sfarsitul lunii mai 300 de investitori, in timp ce la nivelul intregii industrii a fondurilor inchise erau inregistrati 461 de investitori, potrivit datelor furnizate de AAF.

Fondul Oamenilor de Afaceri (FOA) ocupa pozitia a doua dupa active, dupa ce SAFI Invest, administratorul fondului, a fost admis in aprilie in cadrul AAF. Activele FOA se cifreaza la 41,11 milioane lei si urmeaza sa fie certificate de catre depozitar in cursul acestei luni. Fondul este listat pe piata Rasdaq, sub simbolul XFOA. Ultimul pret al titlurilor de participare a fost de 3,93 lei.

Pe locul al treilea, a ajuns Fondul Privat Comercial (FPC), cu plasamente preponderent in efecte de comert, a carui active se ridicau la sfarsitul lui mai la 26,17 milioane lei - in scadere cu 0,3%.

Fondul BT Invest a ocupat in clasamentul lunii mai locul al patrulea, cu active de 10,75 milioane lei, in crestere cu 2,4%, in timp ce Fondul de Actiuni Privat Transilvania (FAPT) a urmat cu active nete de 9,91 milioane lei, cu o depreciere de 1,5% fata de luna trecuta.

Fondurile de actiuni Euro Globinvest si Infinity ocupa ultimele locuri, cu active de 5,49 milioane lei, respectiv 3,62 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri