Deprecierile titlurilor bancare si petroliere din sedinta de ieri au tras in jos indicele BET care a inchis cu o scadere de 2,83 de procente. Societatile de investitii financiare au pierdut 2,5%, ajungand la nivelul de 52.311,13 puncte, dupa ce si luni s-a depreciat considerabil.

“SIF continua trendul descendent pe care se afla pe termen scurt, evolutie determinata de corectiile suferite ieri de indicii europeni”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Taranu, trader la Intercapital Invest.

Acesta a explicat ca lipsa cumparatorilor mari si evolutia descendenta a indicilor americani din ultima perioada duc BET-FI catre zona minimelor din acest an.

Lichiditatea de ieri a Bursei de la Bucuresti a fost in continuare redusa, 8,5 milioane de euro, din care segmentul regelementat a acumulat mai mult de 7,3 milioane de euro. “Volumele au fost destul de reduse, semn ca cei care au intrat pe actiuni in ultima perioada sunt destul de convinsi de un trend ascendent pe termen mediu, fiind incurajati de datele economice foarte bune venite pentru primul trimestru din acest an”, a mai spus traderul.

Un alt semnal bun identificat de acesta se refera la cresterea PIB-ului. Conform INS Romania inregistreaza un boom in principal datorita sectorului constructiilor care a alimentat cresterea foarte buna a PIB-ului in primul trimestru, de 8,2%.”Acest lucru nu poate fi privit decat pozitiv atat de investitorii romani cat si de cei straini, care la o calmare a pietelor internationale vor privi cu mai mult interes catre piata noastra de capital.”

Titlurile BRD-SocGen (BRD) au atras prima lichiditate a sedintei, de 3,6 milioane lei, si s-au depreciat cu 3,93%, la cotatia de 22 lei. Actiunile SIF Oltenia (SIF5) a urmat in topul lichiditatii, investitorii jucand 2,48 milioane lei, iar titlurile s-au depreciat cu 2,38%, la cotatia de 2,87 lei. Actiunile SIF Transilvania (SIF3) s-au ieftinit cu 2,47%, la pretul de 1,58 lei, pe un rulaj de 2,46 milioane lei. Pe sectorul petrolier, titlurile Petrom (SNP) au atras o lichiditate de 2,01 milioane lei si s-au ieftinit cu 2,86%, la 0,51 lei.

Titlurile din sectorul de ingrasaminte chimice au avut evolutii divergente. Astfel, daca pe actiunile Azomures (AZO), investitorii au revenit in forta la cumparare, scumpind titlurile cu 6,25%, la 0,68 lei, in urma unor schimburi de 1,84 milioane lei, actiunile Amonil (AMO) s-au depreciat cu 0,62%, la 0,08 lei, pe un rulaj de 1,29 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Popovici, OTP: Cresterea bursei romanesti nu este intamplatoare