In primul trimestru al anului trecut, compania obtinuse un profit net de 2,46 milioane lei si o cifra de afaceri de 108,07 milioane lei.

Veniturile companiei au fost in primele trei luni ale acestui an de 25,74 milioane lei, in scadere pronuntata fata de incasarile din perioada similara a anului trecut, care s-au ridicat la 117,02 milioane lei.

In acelasi timp, cheltuielile societatii s-au restrans accentuat in primul trimestru al anului curent, la 36,35 milioane lei, de la 113,38 milioane lei, cheltuielile companiei din primul trimestru al anului trecut.

In martie, Rompetrol Rafinare (Petromidia) a cumparat pentru 102,7 milioane lei ( 27,6 milioane euro) - fara TVA - instalatiile, echipamentele tehnologice si alte active ale Rafinariei Vega, de la compania Rompetrol Bucuresti, membra a aceluiasi grup.

Citeste si:

Cele doua companii care au facut tranzactia - Rompetrol Bucuresti (Rafinaria Vega) si Rompetrol Rafinare (Rafinaria Petromidia) - sunt controlate de The Rompetrol Group NV, condus de Dinu Patriciu si care are de anul trecut ca actionar majoritar grupul kazah KazMunaiGaz.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,5 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al societatii este The Rompetrol Group NV, cu o detinere de 82,36% din capital.

Ultima cotatie a companiei a fost de 0,19 lei, in sedinta din 5 iunie, ceea ce da o capitalizare de 331,62 milioane lei (90,4 milioane euro). Titlurile Rompetrol se tranzactioneaza la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul VEGA.