Titlurile Alumil Rom Industry (ALU) raman suspendate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar conducerea producatorului de aluminiu da asigurari ca activitatea se va desfasura in conditii normale, in ciuda rapirii directorului grupului, Giorgios Milonas, potrivit unui comunicat remis Bursei.
Presedintele Federatiei Industriilor din nordul Greciei si totodata directorul companiei Alumil, Giorgios Milonas, a fost rapit luni noaptea de un grup de agresori neidentificati, care ar fi cerut, potrivit unor surse, 30 de milioane euro in schimbul eliberarii sale.

"Dorim sa asiguram investitorii si colaboratorii nostrii ca absenta temporara si cu caracter exceptional a presedintelui grupului nu afecteaza derularea activitatii companiei si atingerea obiectivelor propuse prin buget", a spus Michail Sotiriou, presedintele director general al Alumil Rom Industry, subsidiara locala a grupului elen, in comunicatul transmis Bursei.

El a adaugat ca, in conditiile in care actiunile grupului sunt in continuare suspendate pe Bursa din Atena, titlurile Alumil nu se vor tranzactiona nici pe BVB, pana la noi notificari.

Tranzactiile cu actiunile Alumil au fost suspendate pe Bursa de Valori Bucuresti in debutul sedintei de marti, decizia fiind luata dupa ce o masura similara a fost aplicata pe Bursa din Atena cu titlurile grupului, Alumil Milonas.

Titlurile Alumil Rom Industry (ALU) erau cotate la 5,55 lei cu putin timp inainte de suspendare. Actiunile ALU se tranzactioneaza la categoria a II-a a pietei reglementate a BVB.

Subsidiara din Romania are o valoare de piata de 179,7 milioane lei (48,8 milioane euro), aferenta cotatiei de 5,75 lei, stabilita in sedinta de luni a Bursei.

Grupul elen Alumil Milonas este actionarul majoritar al Alumil Rom Industry, cu o participatie de 55,90% din capitalul social, iar presedintele Michail Sotiriou controleaza 23,95% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri