Miscarile din actionariatul operatorului portuar Socep (SOCP) au ridicat valoarea titlurilor cu mai bine de 48% de la inceputul anului, ceea ce marcheaza a doua crestere de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa cea a titlurilor Azomures (AZO).
"La Socep s-au schimbat ceva actionari si din aceasta cauza au fost tranzactii mai mari, si totodata aprecieri, dar de ceva vreme cotatia s-a stabilizat in jurul valorii de 0,40 lei", a declarat Gabriel Necula, broker la Prime Transaction, potrivit NewsIn.

In sedinta de joi, o actiune Socep valora 0,4040 lei, cu 48,53% mai mult fata de inceputul anului, cand era cotata la 0,2720 lei. Schimburile au insumat de la inceputul anului circa 45,21 milioane lei (1,26% din rulajul total al Bursei), ocupand a 16-a pozitie in ordinea rulajelor, dintre cele 49 de titluri listate pe piata reglementata a BVB.

Necula a mentionat ca, in decursul mai multor luni, titlurile Socep au facut obiectul unor schimburi speciale (deal), cat si a unor tranzactii in piata cu volume mari.

"Astfel, aprecierea consemnata de Socep poate fi pusa pe seama schimbarilor care au existat in actionariat si, probabil datorita intelegerilor facute in prealabil, a urcat si pretul titlurilor", a mai spus brokerul Prime Transaction.

Potrivit ultimelor raportari, Stere Samara si-a majorat participatia la Socep de aproape doua ori de la inceputul anului, acumuland circa 17,93 milioane de actiuni. Astfel, la sfarsitul lunii februarie, ea controla 5,30% din capitalul social al Socep, iar in 14 mai raportase o participatie de 10,52%.

Socep Constanta a afisat pe 2007 un profit brut de 3,82 milioane lei, in crestere cu 62% fata de 2006, iar afacerile companiei au avansat cu 12%, la 44,02 milioane lei.

Operatorul portuar isi propune sa obtina in 2008 un profit brut de 4,1 milioane lei, cu 7,3% mai mare decat in 2007, si o crestere cu 17% a veniturilor totale, la 56 milioane lei.

Compania are un capital social de 34,34 milioane lei, divizat in 343,42 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. La sfarsitul lunii februarie, printre actionarii se mai numarau Celco SA, cu 19,52% si SIF Oltenia (SIF5), cu 9,21% din capitalul social.

Titlurile operatorului portuar sunt listate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul SOCP. Compania are o valoare de piata de 138,74 milioane lei (37,8 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,4040 lei, stabilita in sedinta de joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri