BRM a intermediat intr-o singura zi tranzactii cu o valoare record de peste 5,4 mil. lei

Bursa Romana de Marfuri (BRM) a intermediat in sedinta de miercuri, prin patru dintre terminalele sale, tranzactii a caror valoare totala s-a ridicat la 5,43 milioane lei, potrivit comunicatului transmis de BRM.

Tranzactiile cu cea mai mare valoare, de 3,84 milioane lei fara taxa pe valoarea adaugata (TVA), au fost realizate prin terminalul BRM din Piatra-Neamt, care a intermediat un contract de achizitie publica de medicamente de catre Spitalul Municipal de Urgenta Roman. In cadrul procedurii, au participat 20 de ofertanti, din care spitalul a ales 18, pentru livrarea diferitelor tipuri de medicamente.

Prin intermediul terminalului BRM din Giurgiu a fost atribuit un contract de achizitie publica de lucrari de reabilitare si modernizare a drumului comunal 147 din localitatea Joita. Ofertantul castigator a fost Societatea de Constructii in Transporturi Bucuresti, cu o oferta de 496.068,49 lei, fara TVA. De asemenea, BRM-Terminal Giurgiu a finalizat, in calitate de consultant-organizator, procedura de atribuire a contractului de achizitie publica pentru proiectarea si executia lucrarilor de reabilitare a salii de sport a grupului scolar Miron Niculescu. Ofertantul castigator a fost compania Domus Construct, cu o oferta de 299.213 lei, fara TVA.

Tot in sedinta de miercuri, Directia Generala pentru Administrare, Intretinere, Reparatii Drumuri si Poduri - Arges a cumparat 12.393 metri cubi de balast de la societatea Aldarxim, prin intermediul a trei tranzactii in valoare totala de 457.222 lei, realizate la terminalul BRM din Pitesti.

Prin intermediul terminalului BRM din Constanta, compania de transport CFR Ferry-boat a achizitionat servicii de remorcare de feriboturi, de la Coremar, printr-o licitatie deschisa, iar valoarea aproximativa a contractului pentru un an este de 349.440 lei.

In prezent, BRM a dezvoltat, pe piata la disponibil, noua ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. Reteaua teritoriala a bursei numara 33 de terminale. Anul trecut, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri