Laminorul Braila si-a majorat capitalul social la 75,31 milioane lei, de la 41 milioane lei, in urma subscrierii a 16,49 milioane actiuni de catre actionari, potrivit unui comunicat al companiei transmis pietei Rasdaq.

Pentru majorare au fost emise 21,25 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,08 lei, iar persoanele care au fost inregistrate in registrul actionarilor la data de referinta - 12 mai - au putut subscrie noi titluri pentru o perioada de 30 de zile, dupa publicarea hotararii in Monitorul Oficial.

Cele 4,75 milioane actiuni ramase nesubscrise vor fi anulate.

In urma majorarii capitalului social, actionarul majoritar al companiei este Donau Commodities SRL, care detine 87,81% din actiuni. Printre principalii actionari ai societatii figureaza si Tubman International Ltd, cu o detinere de 6,35%, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu 0,41%.

Producatorul de metale feroase avea inaintea majorarii un capital social de 41 milioane lei, divizat in 19,71 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,08 lei.

Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 1,05 lei pe actiune, stabilita in sedinta din 18 iunie, ceea ce da o capitalizare de 20,69 milioane lei (5,64 milioane euro). Titlurile Laminorul Braila se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul LMRU.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum arata casa unuia din marii industriasi interbelici