Fondurile inchise de investitii au perspective de crestere ridicate pe termen mediu, determinate de numarul tot mai mare de companii importante care vor patrunde in regiune, in ciuda scaderilor pe termen scurt din acest segment, arata un studiu al Deloitte.
Desi specialistii sunt mai putin increzatori pe termen scurt, Garret Byrne, partener pentru servicii tranzactii-fuziuni si achizitii pentru Deloitte Europa Centrala, mizeaza pe cresterea puternica pe termen mediu a activitatii firmei in regiune, potrivit NewsIn.

El considera ca aceasta evolutie va fi determinata nu numai de numarul de firme nou intrate in zona, ci si de numarul crescut de persoane interesate de tranzactii cu capital de risc. In plus, estimarile de crestere economica pe urmatorii cinci ani indica un ritm superior pentru Europa Centrala fata de Europa de Vest.

"Perspectivele de crestere pentru fondurile de capital de risc sunt in continuare ridicate in regiune, pentru ca economiile din Europa Centrala marcheaza pe toate planurile. In 2007, au raportat cele mai mari rate de crestere ale produsului intern brut din ultimii zece ani", a precizat Byrne.
De exemplu, avansul anual al PIB la preturi constante a ajuns, anul trecut, la 6,5% in Cehia, respectiv la 10,4% in Slovacia.

Pe fondul crizei financiare internationale, increderea investitorilor a ramas scazuta, sub nivelul minim atins, in 2003, pentru perioada anterioara.

"In ciuda acestui nivel scazut de incredere, mai multe fonduri europene si globale importante si-au deschis birouri si au recrutat specialisti in private equity in Europa Centrala, in ultimele 6-12 luni. Este si motivul pentru care Deloitte are incredere si anticipeaza o crestere semnificativa a pietei de profil, pe termen mediu", a mai spus reprezentantul companiei Deloitte.

In Romania, serviciile grupului sunt furnizate de catre Deloitte Audit, Deloitte Tax, Deloitte Consultanta si Reff & Asociatii, care formeaza impreuna Deloitte Romania si sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri