Desi specialistii sunt mai putin increzatori pe termen scurt, Garret Byrne, partener pentru servicii tranzactii-fuziuni si achizitii pentru Deloitte Europa Centrala, mizeaza pe cresterea puternica pe termen mediu a activitatii firmei in regiune, potrivit NewsIn.

El considera ca aceasta evolutie va fi determinata nu numai de numarul de firme nou intrate in zona, ci si de numarul crescut de persoane interesate de tranzactii cu capital de risc. In plus, estimarile de crestere economica pe urmatorii cinci ani indica un ritm superior pentru Europa Centrala fata de Europa de Vest.

"Perspectivele de crestere pentru fondurile de capital de risc sunt in continuare ridicate in regiune, pentru ca economiile din Europa Centrala marcheaza pe toate planurile. In 2007, au raportat cele mai mari rate de crestere ale produsului intern brut din ultimii zece ani", a precizat Byrne.
De exemplu, avansul anual al PIB la preturi constante a ajuns, anul trecut, la 6,5% in Cehia, respectiv la 10,4% in Slovacia.

Citeste si:

Pe fondul crizei financiare internationale, increderea investitorilor a ramas scazuta, sub nivelul minim atins, in 2003, pentru perioada anterioara.

"In ciuda acestui nivel scazut de incredere, mai multe fonduri europene si globale importante si-au deschis birouri si au recrutat specialisti in private equity in Europa Centrala, in ultimele 6-12 luni. Este si motivul pentru care Deloitte are incredere si anticipeaza o crestere semnificativa a pietei de profil, pe termen mediu", a mai spus reprezentantul companiei Deloitte.

In Romania, serviciile grupului sunt furnizate de catre Deloitte Audit, Deloitte Tax, Deloitte Consultanta si Reff & Asociatii, care formeaza impreuna Deloitte Romania si sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited.