Grupul ungar Richter Gedeon, actionarul majoritar al PharmaFarm, vrea sa delisteze firma de pe piata Rasdaq

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat procedura de retragere a actionarilor minoritari ai companiei PharmaFarm, dupa ce actionarul majoritar, Armedica Trading, a derulat o oferta publica de preluare a societatii.

Oferta publica s-a derulat in perioada 13 februarie - 4 martie, iar in urma ofertei publice actionarul majoritar a ajuns la o detinere de 29,59 milioane titluri, ce reprezinta 96,2% din capitalul social al companiei.

Procedura de retragere a actionarilor vizeaza cele 1,16 milioane actiuni aflate in circulatie si care nu apartin actionarului majoritar, iar compania care detine controlul PharmaFarm propune actionarilor minoritari un pret de 1,54 lei pentru fiecare titlu cedat, in contextul in care ultima cotatie a actiunilor companiei farmaceutice a fost de 1,06 lei.

Operatiunea va fi derulata prin intermediul firmei de brokeraj Interdealer Capital Invest Cluj-Napoca, iar actionarii vor putea sa vanda participatia detinuta in cel mult 12 zile lucratoare de la data publicarii anuntului privind retragerea actionarilor.

PharmaFarm are un capital social de 3,07 milioane lei, divizat in 30,7 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Valoarea de piata a societatii este de 32,6 milioane lei (8,87 milioane euro), conform ultimei cotatii de 1,06 lei, inregistrata in cadrul sedintei de tranzactionare din 23 iunie.
Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a Rasdaq, sectiunea XMBS, cu simbolul NAFA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bursa a început în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii
Setari Cookie-uri