Potrivit deciziei de marti a consiliului BVB, suspendarea titlurilor de la tranzactionare se va face in cazul diseminarii unor informatii care pot influenta semnificativ pretul si care sunt transmise in cursul sedintei de tranzactionare.

In pietele dezvoltate perioadele de suspendare variaza de la minimum 15 minute pana la maximum 60 minute, in cazul diseminarii informatiilor relevante in timpul sedintelor de tranzactionare.

Regula generala pentru trasmiterea acestor informatii este ca, ori de cate ori este posibil, diseminarea sa se faca in afara orarului de tranzactionare, pentru a mentine o piata ordonata, in conditiile asigurarii accesului egal la informatie si fara ca tranzactionarea sa se desfasoare in detrimentul investitorilor.

Totodata, consiliul BVB a mai decis aplicarea regulilor viitorului Cod de Guvernanta Corporativa si intrarea in vigoare a acestora de la 1 ianuarie 2009, precum si introducerea in codul BVB a unor prevederi care sa alinieze mediul de tranzactionare la arhitectura viitoare a pietei titlurilor de stat.