"Aparitia unor zvonuri despre preluarea Bancii Comerciale Carpatica a fost motivul pentru care am suspendat titlurile bancii", a spus Farmache.

Dupa aparitia zvonurilor cu privire la o eventuala preluare, actiunile Bancii Carpatica (BCC) s-au scumpit cu 15% si au ajuns la cotatia de 0,2530 lei/titlu.

Stere Farmache a adaugat ca limita de pret a fost semnalul care a declansat suspendarea actiunii si, totodata, faptul ca Bursa nu a primit o reactie din partea societatii.

Conform codului BVB, suspendarea titlurilor BCC a fost realizata in vederea mentinerii unei piete ordonate si pentru asigurarea accesului egal la informatii.

Citeste si:

Banca are o valoare de piata de 393,4 milioane lei (107,37 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,22 lei, stabilita la inchiderea sedintei de marti.

Potrivit ultimelor raportari, Ilie Carabulea este actionarul principal al bancii, cu o participatie de 35,82%. De asemenea, Albu Aurel controleaza 9,99% din capitalul social, Tanase Corneliu are 9,84% din actiuni, Olivo Lucio detine 7,87%, iar Olivo Gian Antonio controleaza 6,53% din capitalul bancii.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a obtinut, in primul trimestru al acestui an, un profit brut de 2,6 milioane lei (709.500 euro), in crestere de peste patru ori fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2007, cand BCC a afisat un profit trimestrial de 600.030 lei.