Astfel, tarifele percepute de BVB pentru contractele BET-FI Index Futures si TEL Futures vor scadea la 0,05 lei/contract, de la nivelul anterior, de 0,15 lei/contract, iar tariful pentru BET Index Futures va ajunge la 0,15 lei/contract, de la 0,35 lei, cat este in prezent.

"Flexibilitatea stabilirii tarifelor de tranzactionare de catre BVB, in functie de valoarea activului suport al contractului futures, este menita sa stimuleze activitatea de tranzactionare a contractelor futures listate la BVB. Aceasta flexibilitate in stabilirea tarifelor are rolul de a dinamiza activitatea de tranzactionare pe Piata Derivatelor", a spus Stere Farmache, presedinte si director general al BVB, citat de NewsIn.

BVB va percepe un tarif comun de 0,05 lei/contract pentru derivatele pe actiuni SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4), SIF Oltenia (SIF5), Petrom (SNP), Transgaz (TGN), Banca Transilvania (TLV), Transelectrica (TEL), Erste Bank (EBS), cursul dolar/leu si pe indicele BET-FI, la care se adauga tariful de 0,10 lei/contract luat de Casa de Compensatie Bucuresti, ceea ce conduce la un tarif total de 0,15 lei/contract.

In schimb, pentru derivatele pe cursul euro/leu si indicele BET, Bursa va aplica un tarif de 0,15 lei/contract si, in conditiile in care Casa de Compensatie percepe un comision de 0,35 lei/contract, rezulta o valoare totala a tarifului de 0,50 lei/contract.