Compania de tip holding, inregistrata in Olanda, are obligatia sa transmita CNVM, in termen de 60 de zile, documentele care sa ateste dobandirea participatiei de 39,32% din capitalul social al EFG Mutual Funds Management.

La sfarsitul lunii mai, EFG Mutual Funds Management administra active de 108,2 milioane lei si avea o cota de 11,9% din piata fondurilor deschise de investitii. Administratorul opereaza doua fonduri pe piata locala: unul monetar, Bancpost Plus, si unul diversificat, numit Bancpost Active.

Societatea de administrare a investitiilor a fost infiintata in noiembrie 2005 de catre EFG Eurobank Ergasias, care controla 81% din capitalul social, impreuna cu Bancpost, care detinea 18,90% din actiuni.

EFG New Europe Holding a mai preluat controlul EFG Leasing, prin suscrierea integrala la majorarea capitalului social al acesteia de aproape 13 ori, de la 3,55 milioane lei la 45,5 milioane lei (circa 12 milioane euro), in urma unei decizii a actionarilor din 31 decembrie 2007.

Citeste si:

Afacerile de pe piata romaneasca ale grupului financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, au generat in primul trimestru al acestui an un profit net de 10,6 milioane euro, in crestere de aproape sase ori fata de acelasi interval din 2007.

EFG Eurobank are afaceri, in afara de Grecia, pe pietele din Bugaria, Cipru, Polonia, Romania, Serbia, Turcia si Ucraina, cele mai extinse afaceri fiind cele din Romania, iar cele mai profitabile - cele din Bulgaria.

Grupul financial elen EFG Eurobank este prezent in Romania si prin intermediul Bancpost Fond de Pensii SA, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN, EFG Leasing, precum si prin doua societati de asigurari lansate oficial la inceputul lunii octombrie 2007.