SIF Oltenia (SIF5) a iesit din actionariatul producatorului de tevi Zimtub Zimnicea (ZIM) pentru suma de 4,2 milioane lei (1,15 milioane euro), potrivit comunicatului remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa inchiderea sedintei de vineri.
Cele 1,26 milioane de actiuni Zimtub, reprezentand 26,13% din capitalul social, au fost transferate, vineri, la un pret mediu de 3,33 lei, cu 14,83% peste cotatia consemnata in sedinta precedenta. Tranzactia va fi decontata in 2 iulie.

Actiunile Zimtub au avut cea mai mare lichiditate din piata reglementata a BVB, de 4,65 milioane lei, dupa ce pe intreaga durata a sedintei de vineri au fost schimbate circa 1,39 milioane de titluri, in urma a 21 de tranzactii.

Zimtub are un capital social de 12,06 milioane lei, divizat in 4,83 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. In afara de SIF Oltenia care si-a lichidat participatia de 26,13%, Stelian Dragomir detinea 20,42% din actiunile Zimtub, Ionel Bocioc controla 12,65% din capitalul social, Ion Tugulescu avea o participatie de 8,76%, Interagro SRL detinea 8,24% din actiuni, iar Intergaz avea 6,80%.

Zimtub se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul ZIM. Compania are o valoare de piata de 16,08 milioane lei (4,4 milioane euro), aferenta cotatiei de 3,33 lei/actiune, stabilita in sedinta de vineri a BVB.

Zimtub Zimnicea estimeaza pentru anul curent un profit brut de 101.892 lei, in scadere cu 23% fata de anul trecut, pe fondul sporirii veniturilor intr-un ritm usor sub cel al cheltuielilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri