Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF1) a subscris un pachet de 15,27 milioane actiuni Banca Transilvania (TLV) in cadrul majorarii capitalului social al acesteia, pentru care a platit 5,34 milioane lei.

SIF Banat-Crisana a subscris pachetul de actiuni la un pret de 0,35 lei/titlu.

Actionarii Bancii Transilvania (TLV) au aprobat, in aprilie, majorarea capitalului social cu 448,6 milioane lei, prin capitalizarea profitului, utilizarea primelor de subscriere si prin aport in numerar, pana la 1,059 miliarde lei.

Astfel, au fost emise 305,54 milioane actiuni, care au putut fi subscrise de catre actionari la pretul de 0,35 lei/actiune, iar actionarii inregistrati la data de 16 mai au putut subscrie circa 50 actiuni nou emise pentru fiecare 1.000 actiuni detinute. Valoarea totala a actiunilor care au putut fi subscrise de catre actionari a fost de 30,55 milioane lei, perioada de subscriere incheindu-se luni.

Banca Transilvania are in prezent un capital social de 611,08 milioane lei, divizat in 6,11 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul principal al companiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 14,98%.

Titlurile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei, sub simbolul TLV. Compania are o valoare de piata de 2,3 miliarde lei, conform ultimei cotatii, de 0,378 lei, stabilita in sedinta de ieri.

SIF Banat-Crisana (SIF1) avea la sfarsitul lunii mai active nete de 1,7 miliarde lei. Compania are o valoare de piata de 1,08 miliarde lei, conform cotatiei de inchidere de 1,98 lei, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare de luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum raspunde Dragoi, dupa ce Ciurezu i-a aruncat manusa inainte de AGA