Casa de brokeraj Estinvest este pentru a treia luna la rand lider in clasamentul intermediarilor pe piata derivatelor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce in iunie a rulat 2,32 milioane lei, ce corespunde unei cote de piata de 27,45%, arata datele Bursei.

Estinvest a intermediat 3.267 contracte la termen (futures), adica 35% din numarul total de contracte incheiate la BVB in iunie, de 9.296, a caror valoare s-a ridicat la 8,45 milioane lei.

Pe locul al doilea in topul intermediarilor pe piata futures a BVB a urcat in iunie Muntenia Global Invest, cu 1.627 contracte incheiate, de aproape 2 milioane lei, ce marcheaza o cota de 23,66%. GM Invest a coborat pe locul trei, dupa ce a intermediat 1.003 contracte, in valoare de 1,25 milioane lei, ce corespunde unei cote de piata de 14,78%.

Pe locurile patru si cinci s-au clasat Intervam si Romcapital, cu rulaje de 831.524 lei, respectiv 677.605 lei.

BVB a lansat, in aprilie, sistemul de tranzactionare a contractelor futures, prin care a intrat in competitie directa pe acest segment cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), pe care investitorii joaca in prezent pe mai multe tipuri de contracte, de la derivate pe suportul actiunilor cotate la BVB, pana la cele valutare sau pe aur.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si