Piata de capital din Hong Kong, in scadere, a obligat compania de jocuri din Macao, SJM, controlata de magnatul Stanley Ho sa-si limiteze IPO-ul la mai putin de 1 miliard de dolari, suma pe care firma dorea s-o obtina initial in ianuarie, informeaza Financial Times.

Sociedade de Jogos de Macau (SJM) a anuntat saptamana trecuta ca reduce pretul actiunilor. Compania a oferit in oferta publica initiala spre cumparare 1,25 miliarde de actiuni noi, 25% din titlurile totale, prin care spera sa stranga 494 milioane de dolari. IPO-ul SJM s-a subscris in totalitate, dar nu a fost suprasubcris. “Investitorii vor sa faca parte din companie, dar nu in mare parte”, a declarat pentru Financial Times, o persoana inplicata in oferta publica initiala a firmei.

SJM, cea mai mare companiei din cei sase operatori de jocuri din Macao si singurul nelistat, si-a tot amanat IPO-ul, anuntat intial in luna ianurie a acestui an, din cauza conditiilor nefavorabile din piata, de asemenea, arbitrul pietei de capital din Hong Kong a decalat aceasta oferta din cauza unei dispute dintre magnatul Ho si sora sa indepartata Winnie.

Stanley Ho reactivat oferta luna trecuta si planuia initial sa stranga intre 640-800 milioane de dolari. Totusi, piata berish din Hong Kong, precum si ingrijorarile investitorilor legate de puterea de mentinere a cresterii sectorului de jocuri din Macao, a decalat planul companiei. IPO-ul SJM este intermediat de catre Deutsche Bank.

Compania de jocuri din Macao nu este singura victima a scaderilor de pe pietele de capital asiatice, multe firme fiind fortate sa-si retraga ofertele publice initiale in ultimele zile. SK C&C, filiala de outsourcing a grupului sud-coreean SK, si-a amanat miercurea trecuta IPO-ul in valoare de 1 miliard de dolari. Joi, retailer-ul chinez, Xdlong a decis sa-si decaleze oferta publica initiala de 127 milioane dolari, ca si firma de transport maritim Maritime Cargo Shipping, care dorea sa stranga 261 milioane de dolari pe bursa din Singapore.

In total, 37 de IPO-uri din zona Asia-Pacific in valoare de 20 miliarde de dolari au fost retrase in acest an, potrivit datelor Thomson Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Setari Cookie-uri