Actionarii Rompetrol Rafinare (RRC) au aprobat participarea companiei la majorarea capitalului social al Rompetrol Downstream, divizia de distributie a grupului, cu echivalentul in lei a 70 milioane dolari.

Rompetrol Rafinare a initiat majorarea de capital a Rompetrol Downstream, care va fi facuta fie printr-o singura hotarare a adunarii generale, fie prin hotarari succesive, pana la echivalentul a 70 milioane dolari, in acest caz fiind luat in considerare cursul leu/dolar inregistrat la data fiecarei hotarari.

La adunarea generala, actionarii au mai aprobat si imputernicirea consiliului de administratie pentru a efectua si a valida tranzactii cu activele imobilizate ale societatii, a caror valoare cumulata in decursul exercitiului financiar 2008 va putea depasi 20% din totalul activelor imobilizate (mai putin creantele), dar fara a trece de suma de 150 milioane dolari.

Hotararile adunarii generale se vor rasfrange asupra actionarilor inregistrati la data de 23 iulie, se precizeaza in comunicat.

Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului Rompetrol, are o retea de circa 250 de benzinarii la nivel national.

Rompetrol Rafinare (Rafinaria Petromidia) are un capital social de 2,1 miliarde lei, divizat in 21,09 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este The Rompetrol Group NV, cu o detinere de 50,59%. Rompetrol Financial Group SRL controleaza 13,53%, in timp ce Rompetrol SA detine 9,14% din actiuni.

Capitalizarea Rompetrol Rafinare este de 1,76 miliarde lei (298,36 milioane euro), conform cotatiei de 0,051 lei, stabilita la sfarsitul sedintei din 4 iulie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB Masterclass: Vom fugi din case în birouri imediat ce carantina se termină!
Setari Cookie-uri