Valoarea tranzactiilor de la BRM a crescut cu 20% in S1

Tranzactiile facute la BRM, in prima jumatate a anului, s-au cifrat la aproximativ 65 milioane euro, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut, fiind sustinute de schimburile cu produse pteroliere, care au sporit cu peste 60%, la 56 milioane euro, a anuntat BRM.

Cele mai tranzactionate produse petroliere in primele sase luni ale anului au fost motorina, cu o crestere a schimburilor de 73% fata de aceeasi perioada a anului trecut, benzina, cu tranzactii in urcare de peste 65% si pacura, cu schimburi de aproape patru ori mai mari fata de perioada similara a anului trecut.

In ringul marfurilor generale (inclusiv materiale de constructii si legume), in primele sese luni ale anului, au fost tranzactii de peste 4,7 milioane euro, mai mult decat dublu fata de perioada similara a anului trecut.
In ringul gazelor naturale, care a fost deschis in mai, au fost facute tranzactii de peste 2,58 milioane euro, iar in ringul energiei transferurile au depasit 1,52 milioane euro.

"Ne propunem o crestere atat cantitativa, respectiv atingerea unei valori de tranzactionare de 150 milioane euro la sfarsitul anului, cat si una calitativa, prin imbunatatirea instrumentelor bursiere. Primele sase luni au insemnat deschiderea ringului gazelor naturale, dezvoltarea ringului produselor petroliere, tranzactii electronice pentru energie si gaze naturale, cat si cotatii la produse petroliere si, din acest punct de vedere, ne-am atins obiectivele", a spus directorul pietei la disponibil, Ionut Zlate.

In ringurile Pietei la disponibil, in primele sase luni ale anului au fost 194 de tranzactii, in crestere cu 15% fata de perioada similara din 2007, in baza ordinelor de cumparare si vanzare introduse de 64 de operatori economici privati si de stat (cu peste 35% mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut).

"Cea de-a doua parte a anului va insemna pentru noi tranzactii electronice pentru produse petroliere, cotatii la materiale de constructii si cresterea valorii de tranzactionare pe energie si gaze naturale", a adaugat Zlate.

Cei mai importanti cumparatori de pe piata la disponibil a Bursei Romane de Marfuri (BRM), in prima jumatate a anului, au fost Posta Romana, Ministerul Apararii Nationale (M.Ap.N), CFR Calatori si Elecreocentrale Oradea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bursa de la Bucureşti a pierdut peste 2 miliarde de lei din capitalizare
Setari Cookie-uri