Fondurile de investitii cipriote RC2 si Romanian Investment Fund Limited (RIF) au ajuns sa detina in mod concertat peste 95% din capitalul social al Policolor si pot solicita retragerea actionarilor minoritari si delistarea companiei de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Cele doua fonduri cipriote au cumparat in perioada 18 iunie - 9 iulie prin mai multe tranzactii realizate pe piata reglementata a BVB circa 2,01 milioane de actiuni Policolor (PCL), reprezentand 2,82% din capitalul social.

Fondurile RC2 si Romanian Investment Fund Limited (RIF) au anuntat, la mijlocul lunii iunie, ca au incheiat un contract cu Romanian American Entreprise Fund (RAEF) privind optiunea de transfer al unui pachet de 23,68 milioane de actiuni Policolor, la pretul de 1,1648 euro/actiune.

Potrivit contractului, RC2 si RIF aveau dreptul sa cumpere pachetul de actiuni detinut de RAEF, care reprezinta 33,2% din capitalul social al Policolor, dar si RAEF avea dreptul sa ceara cumpararea de catre cele doua fonduri a respectivului pachet.

Pachetul de 33,23% din actiunile Policolor (PCL) a fost cedat in sedinta BVB din 26 iunie prin doua tranzactii negociate (deal), cu o valoare cumulata de 101,12 milioane lei (27,6 milioane euro). Cele 23,68 milioane de titluri Policolor au fost transferate la pretul de 4,27 lei.

Astfel, Romanian Investment Fund Limited a raportat cumpararea unui pachet de 4,46 milioane de actiuni Policolor, reprezentand 6,25% din capitalul social, pentru suma de 19,03 milioane lei, iar fondul RC2 a anuntat ca este cumparatorul unui pachet de 19,23 milioane de actiuni Policolor, adica aproape 27% din actiunile producatorului de lacuri si vopsele, pentru care a platit 82,1 milioane lei.

Dupa incheierea optiunii de transfer, RC2 si RIF controlau peste 92,5% din capitalul social al Policolor. Totodata, fondurile cipriote au cumparat in ultimele trei saptamani circa 2,01 milioane de titluri Policolor (PCL) din piata, pentru care au platit 8,56 milioane lei.

Astfel, fondurile au ajuns sa controleze in mod concertat putin peste 95% din capitalul social al Policolor si pot cere retragerea actionarilor minoritari si delistarea companiei.

Potrivit reglementarilor pietei de capital, un actionar poate solicita retragerea actionarilor minoritari si delistarea companiei atunci cand controleaza 95% din capitalul social. Astfel, un actionar cu o detinere de 95% are dreptul sa faca o oferta publica de preluare, iar actionarii minoritari au la randul lor dreptul sa solicite actionarului majoritar sa le cumpere actiunile.

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti a afisat in primul trimestru din acest an o pierdere de 1,6 milioane lei, fata de profitul obtinut in perioada similara din 2007, de 601.600 lei.

Afacerile companiei s-au cifrat la 35,37 milioane lei (9,3 milioane euro) in intervalul ianuarie-martie al acestui an, in crestere cu 14,1% fata de aceeasi perioada din 2007, cand acestea erau de 31 milioane lei.

Titlurile Policolor sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul PCL. Producatorul de vopsele si lacuri are un capital social de 7,13 milioane lei, divizat in circa 71,26 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Valoarea de piata a Policolor se ridica la 299,28 milioane lei (84,54 milioane euro), aferenta cotatiei de 4,20 lei/actiune, stabilita in sedinta de marti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri