Broker Cluj (BRK) ar putea prelua casa de brokeraj Transilvania Capital, dupa ce conducerea Broker a finalizat proiectul de fuziune, pentru a-si consolida pozitia pe cele doua burse (BVB si Sibex).
Broker Cluj a mai anuntat ca se afla in tratative si cu alte SSIF-uri din tara in vederea fuzionarii.

In urma fuziunii cu Transilvania Capital, Broker Cluj si-ar putea majora capitalul social cu valoarea capitalului social dobandit de la compania absorbita si ar putea emite 16,57 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Astfel, actionarii Transilvania Capital ar putea primi 28,7 actiuni Broker, in schimbul fiecarui titlu detinut la compania absorbita.

Intocmirea proiectului a fost inceputa dupa ce actionarii celor doua companii au aprobat fuziunea de principiu. Dupa publicarea prospectului in Monitorul Oficial, acesta va fi prezentat in adunarile actionarilor celor doua companii pentru a fi aprobat.

In urma fuziunii, Broker Cluj va prelua toate activitatile si operatiunile in derulare ale Transilvania Capital, precum si angajatii acesteia.

Prin fuziunea cu Transilvania Capital, Broker Cluj urmareste sa isi sporeasca puterea financiara, sa isi extinda activitatea, reteaua nationala si numarul de clienti, precum si consolidarea pozitiei pe piata romaneasca de capital.

Broker Cluj a obtinut in primul trimestru un profit de 1,43 milioane lei (387.533 euro), de peste cinci ori mai mic fata de nivelul consemnat in aceeasi perioada a anului trecut,de circa 7,41 milioane lei.

SSIF Broker Cluj estimeaza pentru acest an o scadere a profitului brut cu 42%, pana la 26,1 milioane lei, pe fondul reducerii incasarilor cu o treime fata de anul trecut.

Broker Cluj are in prezent un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionari ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,11%, si Intervalco SA, cu 6,44%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta din 15 iulie la cotatia de 0,484 lei, ceea ce da o capitalizare de 140,1 milioane lei (38,89 milioane euro).

Transilvania Capital are un capital social de 13,9 milioane lei, divizat in 577.000 actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri