SSIF Broker Cluj va fuziona cu societatea de investitii financiare Transilvania Capital pentru a se extinde si in alte orase. In urma preluarii, Broker isi va majora capitalul social cu 8,2 milioane de lei, valoarea capitalului social al Transilvania Capital, la 153 milioane de lei (42,7 milioane de euro).
Pentru aceasta operatiune, firma de brokeraj din Cluj-Napoca va emite 16,5 milioane de titluri cu o valoare nominala de 0,5 lei care vor fi oferite actionarilor Transilvania Capital. Pentru fiecare actiune Transilvania Capital un investitor va primi 28,71 titluri Broker.

“Am decis sa fuzionam cu acest SSIF pentru ca are sucursale in zone in care Broker Cluj nu este prezenta, iar oamenii sunt bine pregatiti, fapt ce a contat mai mult decat activele pe care le detine Transilvania Capital”, a declarat, pentru Wall-Street, Petru Prunea, presedinte SSIF Broker Cluj.

Prin intermediul preluarii, Broker Cluj isi va mari participatiile pe care le detine la BVB si Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS). Participatia la BVB va creste cu 1,55% la 4,51%, in acelasi timp, detinerea SSIF-ului la BMFMS va creste cu 1,85% la 8,03%.

Fuziunea se inscrie in strategia conducerii societatii, demarata inca de anul trecut, de consolidare si extindere a societatii ca efect al perfectarii unor fuziuni cu alte firme de brokeraj, conform comunicatului.

Firma de brokeraj a fuzionat in 2007 cu SSIF Investco, iar acest proces a condus la cresterea veniturilor obtinute de societate si a tranzactiilor efectuate in contul unor investititori institutionali mari. Broker Cluj este in tratative cu alte SSIF-uri din tara pentru realizarea altor fuziuni, ceea ce va avea un impact major in dezvoltarea ulterioara a societatii, se mai spune in comunicat.

Inainte de acest anunt, actiunile Broker CLuj (BRK) au fost suspendate de la tranzactionare, urmand a fi repuse in circulatie de azi. Ultima tranzactie cu aceste titluri a fost perfectata la o valoare de 0,4840 lei/actiuni, in scadere cu 7,81%.

In primele sase luni, Broker Cluj se afla pe locul 6 in topul intermediarilor de la BVB, valoarea tranzactionata fiind de 450,5 milioane de lei, ce reprezinta 4,32 din total, in timp ce Transilvania Capital a realizat tranzactii in valoare de 22 milioane de lei – 0,21% din total.

Potrivit celor mai recente raportari, in structura actionariatului SSIF Broker, cel mai mare pachet de actiuni, respectiv 8,11%, este detinut de Ioan Cartis, iar firma de constructii Intervalco din Baia Mare are o participatie de 6,44%.

Broker Cluj a raportat in primul semestru al anului o crestere cu 51,7% a activelor, pana la 159,9 milioane lei, comparativ cu nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, insa profitul companiei s-a diminuat considerabil, pana la 2,83 milioane lei.

In primul semestru din 2007, valoarea activelor Broker Cluj era de 105,4 milioane lei, in vreme ce profitul net se cifra la 22,9 milioane lei.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri