Raiffeisen Capital&Investment a hotarat ca in evaluarea societatii Albalact sa acorde o pondere de 50% rezultatelor metodei de analiza prin metoda fluxurilor de numerar actualizate si o pondere de 50% mediei multiplilor de tranzactionare ai companiilor comparabile, informeaza un comunicat remis de companie.

“Decizia a fost luata ca urmare a mentinerii sentimentului negativ pe pietele financiare si a aversiunii investitorilor fata de risc. Credem in continuare ca rezultatele analizei findamentale sunt cele mai in masura sa ofere o imagine realista asupra situatiei prezente a unei companii si in special asupra perspectivelor sale pe termen mediu si lung”, explica reprezentantii RCI.

Volatilitatea ridicata a creat un sentiment negativ si pe BVB, facand ca investitorii sa considere actiunile unui emitent mai putin din punct de vedere fundamental si mai mult din punct de vedere relativ.

Citeste si:

Modelul de evaluare, care foloseste pe de o parte metoda fluxurilor de numerar actualizate, incorporeaza informatii obtinute direct de la managementul companiei si proiectii macro si microeconomice facute de analistii Grupului Raiffeisen. “In evaluarea companiei ne-am bazat pe o evolutie pozitiva accelerata a vanzarilor in urmatorii ani si o stabilizare a acestora pe termen lung. Pe de alta parte, in cadrul analizei comparative am utilizat multiplii P/E, EV/EBIT, EV/EBITDA si EV/Sales prognozati pentru anii 2008 si 2009”, mai noteaza comunicatul.

In acelasi timp, au fost identificate si unele riscuri cu privire la activitatea Albalact, ce tin de metodele si caile de asigurare a materiei prime, de pretul acesteia si de competitia tot mai acerba din industrie.