Un pachet de actiuni Simcor Oradea (SIOR), reprezentand 53% din capitalul companiei, a fost transferat in sedinta de vineri a pietei Rasdaq, printr-o tranzactie speciala (deal), pentru 44,85 milioane lei (12,56 milioane euro), potrivit Bursei.

Pachetul vandut are aproape aceeasi dimensiune cu cel detinut de actionarul majoritar, Stache Lutz. Potrivit ultimei raportari, un alt pachet important de actiuni era detinut de Simpromat SRL (25,1% din capital). Cele 2,6 milioane actiuni Simcor au fost vandute la pretul de 17,20 lei, cu 22,86% mai mult decat pretul de referinta.

Simcor Oradea are ca domeniu de activitate fabricarea elementelor din beton pentru constructii si are un capital social de 488.800 lei, divizat in 4,89 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit cotatiei stabilite in cea mai recenta sedinta de tranzactionare, de 14 lei/titlu, Simcor are o valoare de piata de 68,4 milioane lei. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul SIOR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FTSE confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE
Setari Cookie-uri