SIF Banat-Crisana (SIF1) vrea sa isi lichideze participatia de 13,09% din Carbochim Cluj (CBC) printr-o oferta secundara de vanzare de actiuni, in urma careia vrea sa obtina 12,19 milioane lei, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat recent prospectul de oferta, conform NewsIn.
Oferta se va desfasura in perioada 29 iulie - 26 august, in cazul in care nu va fi inchisa anticipat, si va fi intermediata de casa de brokeraj IFB Finwest.

Pachetul de 508.064 de actiuni Carbochim nu va putea fi subscris decat in intregime.

Vanzarea pachetului detinut de SIF Banat-Crisana se va face prin licitatie olandeza, desfasurata pe principiul totul sau nimic, in 21 de zile lucratoare. Astfel, pretul de deschidere al ofertei va fi de 24 lei/actiune, urmand ca pe parcursul derularii ofertei pretul sa scada in fiecare zi cu cate 0,25 lei/actiune.

Pretul minim la care vor fi vandute actiunile Carbochim va de de 19 lei, iar valoarea initiala a ofertei este de 12,19 milioane lei.

In afara de SIF Banat-Crisana (SIF1), printre actionarii semnificativi ai Carbochim se mai numara directorul general Popoviciu Viorel Dorin, care controleaza 17,66% din capitalul social, Popa Titus Dan, cu 11,16% din actiuni, Ionescu Mircea Pietro cu aproape 10,8% din titluri si Raducanu Ion, care are o participatie de 10,68%.

Carbochim Cluj a obtinut in primele trei luni ale anului un profit net de 638.662 lei (173.079 euro), de peste sase ori mai mare fata de aceeasi perioada din 2007, in timp ce afacerile companiei s-au comprimat usor.

Carbochim are un capital social de 9,71 milioane lei, divizat in 3,88 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul CBC, iar capitalizarea se ridica la 45,04 milioane lei (12,65 milioane euro), aferenta cotatiei de 11,60 lei, stabilita in sedinta din 17 iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri