Astfel, prin transferul celor 107,56 milioane de actiuni Socep, Grupul DD devine actionarul principal al operatorului portuar. Printre actionarii importanti ai Socep se mai numara Stere Samara, care controleaza 10,52% din capitalul social si Metachim SA, care a intrat recent in actionariat, dupa ce a cumparat un pachet de 5,61% din titlurile operatorului portuar.

Separarea activitatilor Celco a fost decisa de actionari in adunarea generala din 8 mai, când s-a aprobat infiintarea grupului DD Constanta, care a preluat o parte din plasamentele financiare ale Celco si unele active imobiliare, precum si hotelul Traian, din statiunea Neptun.

Potrivit proiectului de divizare, Celco urma sa transfere catre Grupul DD pachetele de actiuni detinute la Socep Constanta (SOCP), Sulina Estival 2002 (LINA), SIF Transilvania (SIF3) si Iproeb Bistrita (IPRU).

Grupul DD are un capital social de 389.557 lei, divizat in 3,89 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei. Capitalul social al grupului a fost constituit prin divizarea unei parti din patrimoniul Celco.
Operatorul portuar Socep Constanta (SOCP) are un capital social de 34,34 milioane lei, divizat in 343,43 actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Titlurile Socep au incheiat sedinta de tranzactionare de marti la cotatia de 0,40 lei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 137,37 milioane lei (38,59 milioane euro).