Tranzactiile Bursei Romane de Marfuri (BRM) din ringul materialelor de constructii au sporit, in primul semestru, de trei ori fata de cele din perioada similara a anului trecut, la aproape 16 milioane lei (circa 4,4 milioane euro).
In primul semestru, la BRM au avut loc 64 de sedinte de tranzactionare pentru achizitionarea de materiale de constructii, fata de numai 14 sedinte derulate in prima jumatate a anului trecut, cele mai tranzactionate marfuri fiind nisipul, cheresteaua, cimentul, piatra sparta si balastrul.

Cele mai multe tranzactii s-au efectuat prin punctul de lucru BRM - Terminal Pitesti, unde s-au desfasurat 42 de sedinte de tranzactionare, in timp ce clientii cei mai activi au fost Directia Generala pentru Administrare, Intretinere, Reparatii Drumuri si Poduri - Arges, Lucrari Drumuri si Poduri Craiova, CFR Marfa - sucursala Constanta, CFR Calatori RTFC Constanta, Posta Romana - Directia Regionala Constanta, precum si primariile judetelor Suceava, Targu Mures si Arad.

In iulie se mentine cresterea numarului de tranzactii, in primele doua saptamani ale lunii fiind organizate 13 tranzactii, al caror rulaj a depasit 1,1 milioane lei, se mai arata in comunicatul BRM.

Terminalele Bursei Romane de Marfuri au organizat peste 800 de proceduri de achizitii si vanzari in primele sase luni ale anului 2008, prin care s-au incheiat contracte de peste 50 milioane euro.

Pe primele trei locuri, in clasamentul punctelor de lucru ale BRM din teritoriu, se afla Terminalul Iasi, cu o valoare de tranzactionare de peste 26 milioane lei, Terminalul Piatra Neamt (peste 24 de milioane lei) si Terminalul Suceava - aproximativ 23,4 milioane lei.

Bursa Romana de Marfuri are in prezent 33 de terminale: Alba, Alexandria, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Buzau , Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Craiova, Deva, Galati, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Prahova, Resita, Slobozia, Suceava, Timisoara, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri