In primul semestru, la BRM au avut loc 64 de sedinte de tranzactionare pentru achizitionarea de materiale de constructii, fata de numai 14 sedinte derulate in prima jumatate a anului trecut, cele mai tranzactionate marfuri fiind nisipul, cheresteaua, cimentul, piatra sparta si balastrul.

Cele mai multe tranzactii s-au efectuat prin punctul de lucru BRM - Terminal Pitesti, unde s-au desfasurat 42 de sedinte de tranzactionare, in timp ce clientii cei mai activi au fost Directia Generala pentru Administrare, Intretinere, Reparatii Drumuri si Poduri - Arges, Lucrari Drumuri si Poduri Craiova, CFR Marfa - sucursala Constanta, CFR Calatori RTFC Constanta, Posta Romana - Directia Regionala Constanta, precum si primariile judetelor Suceava, Targu Mures si Arad.

In iulie se mentine cresterea numarului de tranzactii, in primele doua saptamani ale lunii fiind organizate 13 tranzactii, al caror rulaj a depasit 1,1 milioane lei, se mai arata in comunicatul BRM.

Citeste si:

Terminalele Bursei Romane de Marfuri au organizat peste 800 de proceduri de achizitii si vanzari in primele sase luni ale anului 2008, prin care s-au incheiat contracte de peste 50 milioane euro.

Pe primele trei locuri, in clasamentul punctelor de lucru ale BRM din teritoriu, se afla Terminalul Iasi, cu o valoare de tranzactionare de peste 26 milioane lei, Terminalul Piatra Neamt (peste 24 de milioane lei) si Terminalul Suceava - aproximativ 23,4 milioane lei.

Bursa Romana de Marfuri are in prezent 33 de terminale: Alba, Alexandria, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Buzau , Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Craiova, Deva, Galati, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Prahova, Resita, Slobozia, Suceava, Timisoara, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea.