Comisionul de tranzactionare pentru titlurile de stat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va fi de 0,0009% din valoarea tranzactiei, a declarat presedintele-director general al BVB, Stere Farmache, enunta NewsIn.

"Costurile pentru aceasta piata sunt foarte reduse, comisionul de tranzactionare fiind de 0,0009% din valoarea tranzactionata", a spus Farmache.

El a mentionat ca accesibilitatea instrumentelor tranzactionate este asigurata de valoarea titlului si de comisionul platit.

"Valoarea unui titlu este mai mare decat valoarea unui cupon sau a unei actiuni, dar asta nu inseamna ca nu este accesibil pentru un investitor. Este vorba de o valoare mai ridicata, dar la ora asta stiu ca valorile medii alea tranzactiilor se afla la acest nivel, deci accesibilitatea este asigurata", a mai spus presedintele BVB.

Mai devreme, Varujan Vosganian declarase ca titlurile de stat ar putea debuta la tranzactionare in 4 august.
"Imi manifest speranta ca, deja de la inceputul saptamanii urmatoare, listarea titlurilor sa devina realitate", a spus Vosganian.

Oficiali din Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), banca centrala si BVB vor participa luni, 28 iulie, la o conferinta de presa la sediul Bursei, cu prilejul admiterii la tranzactionare a titlurilor de stat. La intalnire vor participa si reprezentanti ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Depozitarului Central.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Rezerva Federala a SUA ia măsuri de urgență de teama coronavirus
Setari Cookie-uri