Data de 28 iulie 2008 a marcat indeplinirea acestui obiectiv strategic, prin interconectarea sistemului Depozitarului Central (RoClear) cu sistemul Bancii Nationale a Romaniei (SaFIR). Tranzactionarea simultana a titlurilor de stat pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti si pe piata secundara interbancara este posibila prin transferul acestor instrumente financiare intre sistemele RoClear si SaFIR. Transferul titlurilor de stat intre cele doua sisteme va fi de tip "livrare fara plata" (free of payment), fara schimbarea proprietatii.

Modelul post-tranzactionare care va fi utilizat pentru titlurile de stat este similar cu cel aplicat pentru actiunile emise de emitenti internationali, care sunt tranzactionate pe mai multe piete si pentru care Depozitarul Central nu este desemnat depozitar al emitentului, respectiv mecanismul de decontare fara pre-validare, imprumutul de titluri si conturile globale la nivelul tuturor participantilor la piata.

Depozitarul Central va realiza decontarea tranzactiilor cu titluri de stat efectuate la Bursa de Valori Bucuresti, insa termenul de decontare va fi mai scurt, si anume doua zile de la data tranzactionarii (T+2).