Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins proiectul inaintat de catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) privind reautorizarea si reorganizarea pietei Rasdaq, potrivit comunicatului remis marti de BVB.
Proiectul redactat de catre BVB prevedea impartirea pietei Rasdaq in doua segmente: categoria "Rasdaq-Star", care urma sa fie creata in cadrul pietei reglementate, si Piata Alternativa, ca sistem alternativ de tranzactionare.

Amendamentele aduse de CNVM prevad in schimb transformarea in totalitate a pietei Rasdaq intr-un sistem alternativ de tranzactionare.

BVB a anuntat ca va sustine in continuare proiectul prin care companiile care indeplinesc criteriile pentru admiterea pe piata reglementata sa fie transferate intr-o noua categorie, numita Rasdaq-Star.

BVB informeaza investitorii, emitentii si intermediarii ca va sustine in continuare, prin toate mijloacele legale si institutionale, proiectul prin care companiile listate pe piata Rasdaq care indeplinesc criteriile legale de eligibilitate pentru o piata reglementata, sa fie admise de drept intr-o categorie a pietei reglementate administrata de catre BVB, numita Rasdaq-Star.

Proiectul BVB a fost inaintat arbitrului pietei de capital in luna octombrie a anului 2007.
La finele sedintai de ieri, piata Rasdaq avea o capitalizare de 18 miliarde de lei (5,08 miliarde de euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri