Carbochim Cluj (CBC) a afisat un profit net semestrial in crestere de aproape patru ori fata de prima jumatate a anului trecut, pana la 1,42 milioane lei (386.92 euro), pe fondul unei usoare majorari a cifrei de afaceri.
Pentru primul semestru al anului trecut, societatea a afisat un profit net de 360.645 lei.

Afacerile companiei au crescut in primele sase luni ale anului cu 3,39%, la 17,1 milioane lei (4,66 milioane euro), de la 16,54 milioane lei, nivelul inregistat in perioada similara a anului trecut.

Fabricantul de produse abrazive anticipeaza ca va obtine in acest an un profit brut de 1,5 milioane lei, de 7,2 ori mai mare fata de cel inregistrat anul trecut, si venituri in urcare cu aproape 6%, la 35,03 milioane lei.

Compania estimeaza pentru acest an afaceri de 34 milioane lei, in urcare cu 5,5% fata de cele din 2007. In acelasi timp, cheltuielile societatii ar urma sa creasca usor in acest an, cu 1,8% pana la 33,53 milioane lei.

Carbochim Cluj-Napoca are un capital social de 9,71 milioane lei, divizat in 3,88 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Directorul general al companiei, Viorel Dorin Popoviciu, detine 17,66% din capital, SIF Banat-Crisana controleaza 13,09%, Broker Cluj are o participatie de 7,51%, in timp ce alte patru persoane detin aproape 40%, potrivit ultimei raportari.

SIF Banat-Crisana (SIF1) a anuntat saptamana trecuta ca vrea sa isi lichideze participatia de 13,09% din Carbochim Cluj (CBC) printr-o oferta secundara de vanzare de actiuni, in urma careia vrea sa obtina 12,19 milioane lei.

Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul CBC. Capitalizarea Carbochim este de 53,19 milioane lei (15 milioane euro), aferenta cotatiei de 13,70 lei, stabilita in sedinta din 23 iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri