Directorii corporatiilor din Marea Britanie care au cumparat actiuni in cadrul companiilor lor au depasit de 13 ori numarul vanzatorilor in ultima saptamana, sugerand ca pretul actiunilor sunt scazute, potrivit datelor DigitalLook.com, citat de Bloomberg.
Membrii Consiililor de Administratie ale companiilor, care fac parte din indicele FTSE 100, au realizat 247 tranzactii de cumparare in perioada 22-29 iulie, comparativ cu 19 ordine de vanzare.

Atunci cand raportul achizitiilor insiderilor la vanzarilor investitorilor depaseste rata de 13 la 1, acele actiuni cresc sustinut in urmatoarele sase pana la 12 luni, potrivit datelor furnizate de DigitalLink.com.

Chiar si unele companii au decis sa-si rascumpere actiuni. Grupul Vodafone, cea mai mare companie din lume de telefonie mobila, a declarat in data de 23 iulie ca planuieste sa-si rascumpere actiuni in valoare de 2 miliarde de dolari, deoarece titlurile sale sunt puternic subevaluate, dupa o scadere de 14% cu o zi inainte de anunt.

“Prosperitatea achizitiilor realizate de insideri din ultima sapatamana sugereaza ca directorii au incredere ca actiunile companiilor lor sunt subevaluate. Insa directorii pot gresi, dar sunt intr-o pozitie mai buna pentru a fixa un pret de tranzactionare pentru propriile companii decat majoritatea celorlalti investitori”, afirma Andy Yates, fost reporter financiar care a fondat in 1998 impreuna cu directorul executiv al bancii de investitii JPMorgan Cazenove, Mark Pritchard, site-ul DigitalLink.com.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri