Ministerul Transporturilor a selectat societatea de servicii de investitii financiare Romcapital Timisoara, pentru a intermedia listarea la Bursa a trei societati portuare, au declarat reprezentanti ai departamentului de privatizare din cadrul ministerului.

"Pentru cele trei societati portuare, C.N.Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giugiu si Administratia Canalelor Navigabile Constanta, s-a declarat un singur broker, Romcapital Timisoara, ce va intermedia listarea la Bursa", au spus, potrivit NewsIn, reprezentanti ai departamentului de privatizare din cadrul Ministerului Transporturilor.

Acestia au precizat ca in prima faza s-a elaborat procedura de selectie a societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF) care vor intermedia vanzarea pe piata de capital a pachetelor de 5% din capitalul social. In urma anuntului pentru selectia brokerului s-au inscris doua societati: BT Securities si Romcapital Timisoara.

De asemenea, pentru cea de a patra societate portuara, respectiv C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, documentatia este in analiza comisiei de privatizare din cadrul MT, iar la sfarsitul saptamanii viitoare va fi stabilit brokerul.

Reprezentantii Directiei de privatizare din cadrul Ministerului Transporturilor au precizat ca de C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta sunt interesate sase societati de servicii de investitii financiare (SSIF) si anume: Broker Cluj, Intercapital, Romcapital, BT Securities, Piraeus Bank si Unicredit CAIB.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor estimeaza ca actiunile pentru toate cele patru societati portuare vor fi scoase la vanzare pana la sfarsitul anului.

Comisia de selectie din Ministerul Transporturilor (MT) a desemnat in iunie brokerul BT Securities ca intermediar pentru vanzarea pe piata de capital a pachetelor de 5% din capitalul social al Aeroportului International Henri Coanda. Din cele opt societati de servicii de investitii financiare interesate de Aeroportul Otopeni (AIHC), brokerul BT Securities a fost ales deoarece a avut oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, au precizat surse din Ministerul Transporturilor.

Pe lista societatilor din subordinea Ministerului Transporturilor care vor fi listate la bursa se afla Compania Nationala Aeroportul International Henry Coanda – Otopeni, Compania Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, S.C. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, S.C. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, C.N. Administratia Canalelor Navigabile Constanta, C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Numarul de actiuni ce vor fi puse in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reprezenta 5% din capitalul social al fiecarei societati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si