Prognosis.ro: Investitorii vad cresteri ale indicilor bursieri in urmatoarele 6 luni

Cea mai mare parte a investitorilor si expertilor in piata de capital prevad un declin al indicilor BET, BET-FI si Rasdaq-C in august, iar pentru urmatoarele sase luni estimeaza ca indicii bursieri vor inregistra cresteri, conform unui studiu realizat de firma de cercetare in domeniu Prognosis.ro.

Pentru urmatoarele sase luni, 49,2% dintre experti ofera cea mai mare incredere indicelui BET-FI, care cuprinde cotatiile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF).

Studiul Sentiment al Investitorilor si Expertilor a fost intocmit in perioada 20-27 iulie, prin intervievarea a 292 de investitori individuali si experti, categorie care cuprinde brokeri, traderi activi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si consultanti.

In cazul indicelui BET, care caracterizeaza evolutia primelor zece companii listate la BVB, 46,9% din expertii interogati prevad cresteri, iar pentru indicele compozit al pietei Rasdaq, RAQ-C, doar 42,9% preconizeaza recuperarea pierderilor.

Pentru luna urmatoare, cei mai pesimisti sunt expertii, mai mult de jumatate dintre acestia preconizand pierderi pentru indicii BET si BET-FI, in timp ce numai 47% dintre investitori impartasesc acest sentiment.

Pentru urmatoarele sase luni, privind cel mai performant sector la BVB, investitorii au nominalizat sectorul financiar, 23,6%, procent mai redus fata de nivelul de 40,1% din luna martie, cand s-a realizat ultimul studiu


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri