Fondurile deschise de investitii cu plasamente preponderent in obligatiuni au ajuns la finalul lui iulie la active nete de 181 milioane lei (51,2 milioane euro), in crestere cu 147,5% fata de sfarsitul anului trecut, arata Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Potrivit statisticilor AAF, activele fondurilor mutuale au urcat usor in luna iulie, la 921 milioane lei, dupa ce in iunie, activele nete ale fondurilor deschise de investitii insumau 896 milioane lei.

De la inceputul anului, fondurile deschise de investitii au suferit per ansamblu o depreciere a activelor cu 11,7%.

In iulie, cea mai importanta crestere a fost inregistrata de fondurile de investitii monetare, ale caror active au ajuns la 188 milioane lei, cu 24% mai mari decat luna trecuta, dupa ce la nivelul acestei luni au fost inregistrate subscrierei nete de 35 milioane lei.

Fondurile de investitii monetare au ajuns la o pondere de 20,3% din activele totale ale fondurilor mutuale.

De asemenea, si activele gestionate de fondurile de investitii in obligatiuni au sporit in iulie cu 23,2%, la 181 milioane lei, reprezentand 19,6% din activele industriei fondurilor mutuale.

Cea mai mare pondere din sector - 31,1% - o au in continuare fondurile diversificate, activele lor depreciindu-se in iulie cu 5,7%, pana la 287 milioane lei. Fondurile cu plasamente in actiuni urmeaza cu o pondere de 27,8%, aferenta unor active de 256 milioane lei, in scadere cu 9,5% fata de luna iunie.

In clasamentul administratorilor de fonduri, BCR Asset Management isi consolideaza prima pozitie, cu active in crestere la 267,1 milioane lei si o cota de piata de 28,9%, urmat de BRD Asset Management, cu active de 108,8 milioane lei, care a luat locul EFG Mutual Funds Management.

Administratorul de fonduri BT Asset Management s-a clasat a treia pozitie, cu active de 101,9 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 11,1%.

EFG Mutual Funds Management administra la sfarsitul lunii iulie active de 99,2 milioane lei si avea o cota de piata de 10,8%.

In clasament urmeaza Raiffeisen Asset Management, cu active de 91,1 milioane lei (9,9% din piata), si Pioneer Asset Management, cu 39,5 milioane lei (4,3%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri