Ministerul Transporturilor (MT) a selectat consortiul format din Piraeus Bank si IEBA Trust, pentru a intermedia listarea la Bursa a C.N. Administratia Porturilor Martime Constanta, a declarat seful departamentului de privatizare, Teodor Popa.

"De intermedierea listarii la Bursa a 5% din capitalul Administratiei Porturilor Maritime Constanta au fost interesate sase societati de servicii de investitii financiare (SSIF) si anume: Broker Cluj, Intercapital, Romcapital, BT Securities, Piraeus Bank si Unicredit CAIB. Din cele sase SSIF-uri a fost selectat consortiul Piraeus Bank si IEBA Trust. Acest consortiu a obtinut punctajul maxim deoarece a solicitat cel mai mic comision" a spus seful departamentului de privatizare din cadrul MT, citat de NewsIn.

Pentru C.N.Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giugiu si Administratia Canalelor Navigabile Constanta, intermedierea va fi facuta de Romcapital Timisoara, potrivit reprezentantilor departamentului de privatizare din cadrul Ministerului Transporturilor.

Acestia au precizat ca in prima faza s-a elaborat procedura de selectie a societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF) care vor intermedia vanzarea pe piata de capital a pachetelor de 5% din capitalul social. In urma anuntului pentru selectia brokerului s-au inscris doua societati: BT Securities si Romcapital Timisoara.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor estimeaza ca actiunile pentru toate cele patru societati portuare vor fi scoase la vanzare pana la sfarsitul anului.

Comisia de selectie din Ministerul Transporturilor (MT) a desemnat in iunie brokerul BT Securities ca intermediar pentru vanzarea pe piata de capital a pachetelor de 5% din capitalul social al Aeroportului International Henri Coanda.

Pe lista societatilor din subordinea Ministerului Transporturilor care vor fi listate la bursa se afla Compania Nationala Aeroportul International Henry Coanda – Otopeni, Compania Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, S.C. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, S.C. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, C.N. Administratia Canalelor Navigabile Constanta, C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Numarul de actiuni ce vor fi puse in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reprezenta 5% din capitalul social al fiecarei societati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si