"Intentia de a privatiza actiunile Romtelecom (unde statul detine un pachet de 45%, n.r.) exista, dar conditiile actuale de pe piata de capital nu ne permit sa finalizam listarea in acest an. Actiunile trebuie sa fie valorificate la maxim. In mometul de fata strategia care a stat la baza declaratiilor a fost impactul unei listari de succes, iar aceasta va fi una foarte importanta. Termenul este unul foarte realizabil, avand in vedere finalizarea caietului de sarcini", a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei Karoly Borbely.

Potrivit ministrului, tranzactia de achizitionare de catre DeutscheTelekom a 25% din OTE, actionar majoritar al Romtelecom, s-a finalizat, iar deciziile OTE pentru anul 2008 privuind compania de telefonie vor fi respectate in totalitate. In momentul de fata, in cadrul OTE au inceput deja evaluarile activitatii, presedintele urmand sa ramana cel actual.

Parlamentul grec a aprobat in luna iunie vanzarea a 3% din grupul de telecomunicatii OTE catre DeutscheTelekom AG, punand capat unei lungi cautari pentru un partener strategic.

Citeste si:

Afacerea ofera statului grec si Deutsche Telekom o participatie de 25% plus unu din OTE. Deutsche Telekom a platit 3,2 miliarde euro pentru participatia in OTE. Este posibil ca Grecia sa vanda Deutsche Telekom inca 15% din actiunile operatorului grec, in urmatorii ani.

Deutsche Telekom doreste sa-si consolideze pozitia prin intermediul serviciilor de telefonie mobila detinute de OTE in Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia. In Romania, OTE furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote si este actionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata romaneasca.