BRD SocGen va putea, astfel, sa preia si sa transmita ordine in cont propriu sau in numele clientilor. De asemenea, grupul bancar va mai administra portofoliile clientilor si va oferi servicii de consultanta financiara, se arata in buletinul saptamanal al arbitrului pietei.

"Autorizarea bancii ca participant in mod direct pe piata de capital este o etapa dintr-un proces mai amplu de integrare a BRD Securities in grup, iar in prima faza banca trebuia sa se autorizeze ca participant", a declarat, pentru NewsIn, un oficial al grupului.

BRD Groupe Societe Generale controleaza 99,82% din capitalul societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) BRD Securities. Societatea de brokeraj este autorizata sa desfasoare intreaga gama de operatiuni prevazute de legea romana, de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti - pana la emiterea si plasarea de actiuni si obligatiuni pe piata locala sau internationala.

Citeste si:

BRD SocGen a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 515 milioane lei (140,3 milioane euro) in crestere cu 23% fata de cel din perioada similara a anului trecut, dar sub asteptarile pietei, care anticipa, in medie, o majorare cu 35% la 563 milioane lei.

BRD SocGen avea, la sfarsitul lunii iunie 2008, peste 2,5 milioane de clienti activi din randul populatiei.

BRD a emis peste 2,2 milioane de carduri si opereaza o retea de 1.360 bancomate (ATM-uri) si 14.900 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS-uri).