La numai 6 luni de la instalare, Adunarea Generala a Actionarilor a revocat consiliul de administratie condus de Radu Popa (foto). Contactat de Wall-Street, acesta a declarat ca “actionarul este constiinta determinanta a societatii pe care o capitalizeaza”. Popa ne-a explicat ca nu au existat motivatii impotriva sa ori a echipei sale dar “cei care sunt actionari au dreptul sa numeasca si sa revoce conducerea institutiei”.

In comunicatul remis de institutie ieri se nota ca actionarii i-au solicitat fostului director presedinte general sa sprijine in continuare Bursa de Marfuri. Popa ne-a confirmat acest lucru si ne-a declarat ca nu s-a hotarat ce va face mai departe si in ce fel va sprijini institutia. “Cert este ca voi ramane alaturi de BRM, care reprezinta, practic, 10 ani din viata mea. Voi sprijini si voi ajuta cat va fi nevoie si nu o voi face pentru actionari, ci pentru mediul economic romanesc. Avem nevoie de o bursa de marfuri puternica pentru economia romaneasca”, a mai explicat fostul director al BRM.

Septimiu Stoica este presedintele Bursei

Adunarea Generala a Actionarilor, intrunita ieri in sedinta extraordinara, a decis infiintarea functiei de “presedinte al Bursei”, ce va asigura administrarea BRM ca bursa de marfuri si va fi ocupata de Septimiu Stoica, fostul presedinte al BVB. Acesta nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.

Citeste si:

In locul lui Radu Popa a fost numit Gabriel Purice, cel care a ocupat functia de vicepresedinte al consiliului de administratie in vechea conducere. Acest post este ocupat dupa sedinta de marti de Gheorghe Florea. Ca membri in consiliul de administratie au fost numiti Dan Dumitru, Sorin Dimitriu, Constantin Bostina, Dan Gogoncea, Veronel Tataru, Octavian Lazar, Laurentiu Huica, Gheorghe Cocian.

De asemenea, in sedinta de marti AGA Bursei de Marfuri a decis majorarea capitalului social al intitutiei la 7.558.000 lei.

Bursa Romana de Marfuri este o societate pe actiuni, cu 114 actionari, fiecare membru nedetinand mai mult de 5% din actiuni, conform legii burselor de marfuri. Printre actionarii BRM se numara BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank, Alpha Bank, Vanguard SA, SIF Oltenia, SIF Moldova, Global Invest SRL, Estinvest SA, Elvila SA, ALRO SA si Primaria Capitalei.