WSE se afla pe locul doi in Europa dupa numarul si valoarea ofertelor publice in trimestrul al doilea al anului, dupa Bursa din Londra, LSE, se arata intr-un comunicat al institutiei. Piata de capital poloneza a atras 37 de oferte publice initiale in valoare de 1,9 milioane de euro, iar pe bursa de la Londra au avut loc 46 de IPO-uri cu o valoare de 6,3 milioane de euro.

Capitalizarea companiilor poloneze listate la WSE a fost, in luna iulie, de 126,2 miliarde de euro, cu peste 9 miliarde de euro peste valoarea societatilor austriece listate la Bursa din Viena – 117,3 miliarde de euro, potrivit datelor Federatiei Europene a Burselor de Valori.

Diferenta dintre capitalizari dintre bursele din Viena si Varsovia se afla intr-o scadere sistematica in ultimii ani. La sfarsitului lui 2005, capitalizarea bursei vieneze era cu aproape 27 de miliarde mai mare decat cea a Bursei din Varsovia. La inceputul acestui an, diferenta s-a redus la 12 miliarde de euro.

Citeste si:

Conform datelor Federatiei, in finalul lunii iulie capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti, fara valoarea bancii Erste, a fost de 16,6 miliarde de euro.

De asemenea, de la inceputul anului, WSE a atras si cel mai mare numar de listari ale companiilor straine – 25, de la una in 2003. Numarul in crestere al companiilor straine listate la Bursa din Varsovia este un rezultat al strategiei de dezvoltare care urmareste transformare WSE in principala bursa din regiune.