Bursa de Valori din Varsovia (WSE) si-a intarit pozitia in regiunea Europei Centrale si de Est, fiind lider din punctul de vedere al capitalizarii, al numarului de companii listate, al ofertelor publice initiale si pe piata de instrumente derivate.
WSE se afla pe locul doi in Europa dupa numarul si valoarea ofertelor publice in trimestrul al doilea al anului, dupa Bursa din Londra, LSE, se arata intr-un comunicat al institutiei. Piata de capital poloneza a atras 37 de oferte publice initiale in valoare de 1,9 milioane de euro, iar pe bursa de la Londra au avut loc 46 de IPO-uri cu o valoare de 6,3 milioane de euro.

Capitalizarea companiilor poloneze listate la WSE a fost, in luna iulie, de 126,2 miliarde de euro, cu peste 9 miliarde de euro peste valoarea societatilor austriece listate la Bursa din Viena – 117,3 miliarde de euro, potrivit datelor Federatiei Europene a Burselor de Valori.

Diferenta dintre capitalizari dintre bursele din Viena si Varsovia se afla intr-o scadere sistematica in ultimii ani. La sfarsitului lui 2005, capitalizarea bursei vieneze era cu aproape 27 de miliarde mai mare decat cea a Bursei din Varsovia. La inceputul acestui an, diferenta s-a redus la 12 miliarde de euro.

Conform datelor Federatiei, in finalul lunii iulie capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti, fara valoarea bancii Erste, a fost de 16,6 miliarde de euro.

De asemenea, de la inceputul anului, WSE a atras si cel mai mare numar de listari ale companiilor straine – 25, de la una in 2003. Numarul in crestere al companiilor straine listate la Bursa din Varsovia este un rezultat al strategiei de dezvoltare care urmareste transformare WSE in principala bursa din regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri