Operatorul bursier austriac Wiener Boerse ar putea face o oferta de preluare a unei participatii la Bursa de Valori de la Praga, a spus, pentru Reuters, directorul executiv al bursei vieneze, care a adaugat ca bursele la care detine participatii vor opera pe o baza independenta si nationala.

Actionarii Bursei de Valori de la Praga declarasera la inceputul lunii ca ar putea vinde un pachet de pana la 90% din actiunile operatorului bursier pana la sfarsitul anului.

"Daca cineva din est vrea sa vanda, atunci noi suntem foarte interesati", a declarat, intr-un interviu acordat Reuters, directorul executiv al Wiener Boerse, Heinrich Schaller.

La inceputul anului, operatorul bursei vieneze isi majorase participatia la Bursa de Valori de la Budapesta la 37,7% si preluase un pachet de 81% din actiunile operatorului pietei de capital de la Ljubljana.

Preluarea unei participatii la Bursa de Valori de la Praga va consolida pozitia Wiener Boerse pe piata regionala, dupa ce a fost recent depasita de concurenta sa de la Varsovia din punctul de vedere al capitalizarii de piata.
Bursa de Valori de la Varsovia este, de altfel, interesata si ea de preluarea unui pachet de actiuni la bursa pragheza.

In noiembrie 2007, seful Wiener Boerse spunea ca operatorul bursier austriac este interesat de preluarea unui pachet de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in cazul in care ar fi posibil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si