Omul de afaceri Constantin Fratila, actionar semnificativ al COMCM Constanta, detine in mod concertat 10,92 milioane actiuni SIF Transilvania (SIF3), ceea ce reprezinta 1% din capitalul social al societatii de investitii , a anuntat SIF Transilvania.

Constantin Fratila detine 7,61 milioane titluri SIF3, sotia acestuia 2,2 milioane actiuni, iar firma al carui unic asociat este de omul de afaceri, Antigua Serv, are o detinere de 1,1 milioane titluri.

Potrivit ultimei cotatii, de 0,93 lei, pachetul detinut in mod concertat de omul de afaceri are o valoare de 10,1 milioane lei (2,87 milioane euro).

Omul de afaceri este unul din actionarii importanti ai companiei COMCM Constanta, listata pe piata Rasdaq, la care detine 32,56% din actiuni. COMCM este controlata de SIF Transilvania, care detine 56,4% din capital.

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) erau cele mai lichide in prima parte a sedintei de joi, cu schimburi de 2,97 milioane lei, iar cotatia titlurilor era in jurul orei 15:10 in scadere cu 2,15%, la 0,91 lei.

Potrivit legislatiei pietei de capital, actionarii care ajung sa detina mai mult de 1% din capitalul unei societati de investitii financiare, fie individual, fie concertat, trebuie sa raporteze, iar intr-o perioada de trei luni trebuie sa-si diminueze detinerea sub pragul de 1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Revolta la SIF3: Un grup de actionari ii cer capul lui Fercala