In prima jumatate a anului trecut, Broker afisase castiguri de 20,52 milioane lei.

"In primul semestru din anul 2008, conducerea societatii a urmarit, printr-o politica prudenta de plasare a disponibilitatilor banesti, cresterea rentabilitatii in conditiile diversificarii riscului, in special prin utilizarea mai multor tipuri de instrumente investitionale", se arata in comunicatul companiei.

Activele Broker Cluj au ajuns la mijlocul anului la 159,97 milioane lei (43,83 milioane euro), cu 52% mai mari decat la sfarsitul lunii iunie 2007, cand se ridicau la 105,42 milioane lei.

Casa de brokeraj a urmarit formarea unui portofoliu de titluri lichide si cu potential de crestere, in paralel cu cresterea volumului operatiunilor speculative si extinderea activitatii pe piata instrumentelor financiare derivate.

Broker Cluj a atras in primul semestru venituri de 12,68 milioane lei (3,45 milioane euro), in scadere cu 63% fata de nivelul consemnat la mijlocul anului trecut, de 34,27 milioane lei. in schimb, compania a reusit sa isi reduca usor cheltuielile semestriale - cu 3% - pana la 9,75 milioane lei (2,66 milioane euro), dupa ce in primele sase luni din 2007 costurile insumasera 10,09 milioane lei.

Citeste si:

"Performantele financiare ale SSIF Broker SA in primele sase luni ale anului s-au situat sub nivelul asteptarilor stabilite la inceputul anului. Diminuarea rulajelor si a valorii tranzactiilor in primele sase luni la nivelul Bursei de Valori Bucuresti, conjuctura de piata nefavorabila caracterizata de scaderi generalizate pentru majoritatea companiilor cotate, au fost factorii determinanti pentru scaderea volumului activitatii si serviciilor de intermedire prestate", se mai precizeaza in comunicatul companiei.

Astfel, cifra de afaceri a firmei de brokeraj, reprezentata de veniturile din serviciile de intermediere financiara (in special comisioanele aferente tranzactiilor la bursa) s-a comprimat cu 36% in primul semestru, la 6,05 milioane lei (1,65 milioane euro), fata de cifra de afaceri inregistrata la jumatatea anului trecut, de 9,48 milioane lei.

Broker Cluj are in prezent un capital social de 144,74 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionari ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,11%, si Intervalco SA, cu 6,44%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta de vineri a Bursei la cotatia de 0,4020 lei, ceea ce da o capitalizare de 116,37 milioane lei (32,78 milioane euro).